Skatan som åt bröd till middag och så mina kycklingar förstås!

När jag gjorde frukost häromdagen såg jag en skata med en stor bit bröd i näbben som hoppade på grannens gräsmatta.
Så kom det en annan skata hoppande längre bort och tydligen kände sej skatan med brödet hotad för den fick bråttom över på min gräsmatta. Helt klart höll den koll på den andra skatan och helt plötsligt hoppade den upp på min altan.
Och vad gör den? Jo den gömde brödet under altanräcket, och var väldigt noga med att det inte skulle synas så mycket som en smula.
Sen hoppade den ut på gräsmattan igen -   Va?? nej jag har inte gjort något!
Såg så roligt ut.
Flera timmar senare när jag skulle laga middag så kom den igen. 
Plockade fram brödet och åt upp det!
 
Hahaha djuren är för härliga och det är mina kycklingar också. Jag har fyra stycken varav två är köpta och två har min höna själv ruvat fram. Min tupp är nog steril för hur mycket hönsen ruvar så blir det inget. Eftersom mina höns är väldigt pigga på att ruva och blir liggande tills det kommer kycklingar så var jag tvungen att låna in ägg från min väninna. Hon hade rasen cream legbar och en duglig tupp så två ägg fick jag och två kycklingar kom det fram.
Nu är det så med den rasen att det går att könsbestämma kycklingarna meddetsamma så det blev en tupp och en höna.
 
 
Ååååh så små dom var!
 
Här är hönan och så ser hon ut idag.
 
Här är tuppen som förresten heter Markus. Hönan heter Hedda. Det är mina barnbarn som har döpt dom. Visst ser han barsk ut!
  
Kycklingarna jag köpte är av rasen dvärg kochin och det är sådana jag har innan men kycklingarna var friserade och det kommer från engelskan och det är det samma som purr höna det vill säga fjädrarna står upp eller på fel håll.
 
Detta är Mysse och Pysse. Har ju ingen bild på när dom var små men så här ser dom ut idag. Dom är så otroligt söta och gulliga. Dom går ju inte med någon höna utan har bara varandra så dom har blivit så tama och kommer när jag kallar. Jag har ju matat dom för sej själv och nu är dom så fina i sin fjäderskrud.
Vet inte vilket kön det är men tror att det kan vara en tupp och en höna.
Det är ju jättesvårt att se vilket, därför har jag en höna som heter Nisse! 
 
 
Vill också berätta att min fina goa katt Izza gick bort i juni.
 
 
Fruktansvärt jobbigt orkan knappt se bilden på henne.
Bägge mina katter har alltså lämnat mej i år.
 
Så kan det bli!
                                                 See you    LIN
 

RSS 2.0