Skallig?

Du har blivit tunnhårig sa min frissa.  Va???
Det blir man väl inte på några månader. Hon brukar alltid lovprisa mitt hår. Det är så tjockt säger hon. Men jag har aldrig haft särskilt tjockt hår, inte tunt heller.
Jag tänkte att det hade ändrat sej för att jag hade blivit gråhårig.
Men nu när hon sa så till mej så började jag fundera.Jag har nämligen nytt schampo sedan ett halvår tillbaka. Ett schampo med bara örter. Inget onödigt tillägg som tex. silikon.
Tog ett tag för håret att vänja sej men nu är det precis som förr.  Tror nog att det hon upplevde som tjockt hår var rester av allt skit som fanns i schampot. Det satt på hårstråna och gjorde att håret såg tjockt ut. Nu är det avtvättat och det kommer inget nytt. Ja det är bara min egen teori.
Hade ju ständig klåda i hårbottnen men det har också blivit bättre.
Provade att tvätta med ägg och honung. Skulle sköljas med vinägerblandning. Men jag tyckte jag stank vinäger i dagar så det passade inte mej. Kunde inte förlika mej med doften.
Nej jag är helt nöjd med mitt örtschampo från Örtekram.
 
Jag har hälsat på barn och barnbarn och min far också. 
Hade väldigt trevligt hos sonen med familj, och hos min far med. 
Min far och jag fick nästan en heldag ihop, och vi åt tillsammans och drack kaffe och så var vi en runda i byn. Är så trevligt att vi kan ha sådana dagar tillsamman.
 
När jag är hemma vilar vi på eftermiddagarna i soffan och det tycker mina djur är härligt. Då ligger dom runt om mej och sover. Tog en bild på mina små kattungar som blev väldigt bra tycker jag.
 
Här är Morris.
 
Och här är Maya.
 
Så kan det bli!
                                               See you           LIN

Knyppelspets i skogen?

I dag andades skogen vår!
Bäckarna porlade och sjöng, svanar flög på himmlen och käbblade och solen gick upp och lovade en skön dag!
Det fanns en sådan känsla av framtid, hopp och ljus.
Fotograferade lite och tog bilder på en del som jag tycker är vackert.
 
Stengärden som är så vackra med sin mossa. Gammalt och handlavat. 
 
Dikesrenen med vattenkrasse!
 
Buske med blå knoppar.
 
Avklippt ris som är dekorerat med små röda prickar. Riktigt julpynt!
 
Vitmossa som pryder så många träd har efter stormen Egons härjningar lagt sej på marken som små vita snötussar!
 
Knyppelspets i skogen?
 
Min favoritstubbe! Mossa är också en favorit som gör hela skogen grön och ger gamla stubbar nytt liv.
 
Och sist men inte minst, den stora granen med enormt mycket kottar!
 
Gå ut och njut av mossa och kottar och vackra stubbar och ha en trevlig helg!
 
Så kan det bli!
                                               See you    LIN
 

Brandgula män, sura tanten och så Egon.

Fåglarna kvittrade i skogen idag, dom sjunger om våren.
Och vem kan klandra dom?   Det är ingen som begriper vad det är för årstid. Hoppas bara det fryser till och blir vinter, om det ska det, innan mars, för sen kan det vara så.
När vi kom in i skogen på stigen så såg jag dom brandgula männen, med sina motorsågar. Man kan gå genom skogen hela vägen hem eller så kan man gå ut på vägen och gå hem det hållet.Så idag valde vi att gå ut på vägen.
Brukar inte gå där så ofta för där bor sura tanten.
Hon har två små hundar, och dom skäller och Molly skäller också på dom och då glor hon räligt på mej och säger: Så otrevligt!!! Fast hennes egna hundar skäller så skyllde hon på Molly.
Ja hon tycker visst det är bättre att vara sur och otrevlig än att vara glad och trevlig!
 
Det är många som fortfarande har adventsstakar och stjärnor kvar i fönstret.  Men idag är det knut och då ska julen ut!  Min jul är ute, och jag tycker det känns skönt för nu blickar vi framåt mot våren. För den finns ju där någonstans framför oss!  Men än så länge är det soffmys som gäller!
 
 
Vi har ett stort byggföretag som bygger i byn. Efter Egons härjningar så var halva byn draperad med byggmaterial och byggplast! Visserligen kom dom någon dag efter och samlade in det mesta men visst är det konstigt att ett sånt stort byggföretag inte kan ta lite ansvar. Dom som alla vi andra måste ju ha vetat att stormen var på väg. Det kom en bil körande och jag hör hur det smäller och att den bromsar. Då hade det kommit flygande ett stort figolitflak, stort som en dörr, rakt på bilen. Tur ingenting hände men  jag hoppas det blev anmält för så får det inte gå till.Nej skärpning innan det händer något allvarligt!!
 
Så kan det bli!
                                        See you     LIN
 

Katt och hundmamma.

Skönt väder har vi fått och igår sken solen. Härligt är det och man får ny energi.
Julen är på väg ut och först åkte granen. Den var tofsig och sned, så det var ingen glädje med den.
Kattungarna kunde helt enkelt inte låta bli den. Den var som en magnet och det spelade ingen roll vad jag gjorde. Dom skulle upp i den.
Dom är glada och trevliga men busiga. Hela förmiddagen leker dom med varandra och jagar varandra genom lägenheten. Jag har en liten låda med hål i och den gömmer dom sej i. Sen ligger dom där och lurpassar på varandra.
 
Maya i lådan.
 
På eftermiddagen sover vi i soffan!
Kommer det någon på besök som dom inte känner så springer Maya och gömmer sej. Hon är lite blyg och tycker inte om barnbarnens höga röster. Morris bara väser och morrar.
Men mot mej är dom kelna och goa, och kommer när jag kallar och går efter mej när jag lämnar rummet.
Men så är det ju jag som ger dom mat och är deras mamma!
Jag brukar kalla mej mamma till djuren och till Molly också. Till min grannes stora förtret! Säg inte mamma!!! säger hon.
Mitt barnbarn frågade en dag om jag var Mollys mamma?  Jo svarade jag det är jag ju men hon har en hundmamma också! Jaha konstigare än så var det inte!
 
Så kan det bli!
                                           See you        LIN

RSS 2.0