Snorig katt med snuva.

I morse bet kölden i näsan.
Det var minus i natt och frost i gräset och på bilrutor.
I förrgår var det sommarvarmt.
Gick i bokskogen som hade klätt sej i finaste höstkostymen!
 
 
 
Underbart härlig tur genom en vacker skog.
 
Idag gick vi genom björkskogen som var näst intill kal. Det höga gräset var vitt av frost och såg ut som dansande älvor.
 
 
 
Varje gång jag träffar barnbarnen så blir jag sjuk. Infekterad. Ont i halsen och snuvig. Inget att göra åt, bara ett virus och absolut inget fel på mitt imunförsvar! Säger dom på vårdcentralen. Men börjar bli lite jobbigt faktiskt.
Nu känns det ju så att jag vill inte träffa mina barnbarn. Denna sista gång tog det tre veckor innan jag kände mej som en människa igen. Så här kan jag inte ha det och jag vet inte vad jag ska göra åt det.
Inte nog med det för det tycks som om jag har smittat Kisen också.
Han nyser och snorar och det är inget trevligt alls. Vi får väl se hur det går. Hoppas han blir fortare frisk än jag.
 
Så kan det bli!
                                                See you     LIN

Kattungarna växer.

Träden har gulnat.
Men jag tycker inte det är sådan färgprakt som det brukar vara. Här har träden bara gulnat. Inget mer.
Kanske för det varit så varmt.
Men på min balkong dröjer sej några blommor kvar.
Rosen som blommar för tredje gången med stora vita rosor. En självsådd petunia ( och hur det gick till förstår jag inte. Hur den hamnade där! ) och en självsådd tagetes lyser fortfarande upp. Och så mina isbegonier förstås! Duktiga till att blomma och tåliga även om dom fäller mycket så är dom så fina.
 
 
 
 
 
Kattungarna växer och frodas och är jättebusiga!
Lilla Maya trillade ner och slog sej riktigt ordentligt, och jag trodde inte hon skulle överleva. Så illa var det det.
Men hon har hämtat sej och är precis som vanligt. Hon hade väl änglavakt.
Här ligger dom med sin mamma Molly i soffan.
 
 
Så kan det bli!
                                         See you      LIN
 
 

Höst och blåklint.

Vädret är verkligen varierande, ena dan sommarkläder andra vinterkläder.
Men hösten är här och nu har träden klätt sej i finaste höstskruden.
Döm om min förvåning när jag på rundan vi går ser blåklint som blommar så vackert! Inte konstigt växterna blir förvirrade, med detta vädret!
 
 
Barn och barnbarn har hälsat på i helgen och det har varit jättekul!
Kattungarna växer och är mycket busiga, far och flänger på bord och möbler!
Söta är dom när dom sover!
 
 
 
Så kan det bli!
                                     See you       LIN

Lite husgnäll.

Måste bara få gnälla av mej lite.
I området jag bor i fungerar ingenting ordentligt.
Om vi vill ha rent i trappan får vi själv städa. Det tycker hyresvärlden är jättebra och han lyfter inte ett finger! Vi får naturligtvis göra det gratis. Det är över tre månader sen trapporna blev städade, och så länge hyresgästerna gör det gratis behöver man ju ingen städerska.
Utemiljön sköts inte heller som den ska. Då har den lokala hyresgästföreningen två gånger om året samlat hyresgästerna ( ja detta är naturligtvis frivilligt. ) till gemensam städdag i trädgården. Det klipps gräs och rensas i rabatter och klipps häckar. Bland annat.
Jo vi har en vaktmästare. Men vad han gör är oklart.
Vi har haft fler vaktmästare förutom honom som skulle sköta utemiljön.Och utan att säga för mycket så gick det så där.
Soprummet är ett annat elände. Det sköts inte heller. Ringde hyresvärlden en dag för att fråga vad jag skulle göra med mina sopor om tunnan var full? ( vi har sopsortering ) Detta är nämligen ett ständigt återkommande problem.
Ja se det visste han inte. Man fick kanske packa tunnan lite bättre?  Menar du att jag ska stå och packa soporna i tunnan sa jag? ( ja nu blev jag arg! )  Nej, nej det sa han inte! Men det var precis vad han hade sagt!!
Hade ju varit jättebra om hyresgästerna skötte tunnorna också så behövdes ingen vaktmästare!!
Förresten är inte tunnorna tvättade på hela den tid som jag har bott här. I fyra och ett halvt år. Så ni förstår hur det ser ut och luktar!
Sen finns det marklägenheter också. Och dom har en liten altan.Och det är fler än en som har ruttna brädor på den. Så att man trampar igenom. Men det görs inte vid.
För ovrigt är marklägheterna i så dåligt skick ( bla oisolerade näst intill, fuskbygge ) så den förre hyresvärlden visste inte om han skulle riva dom!  Men man fortsatte att hyra ut.
På dessa fyra och ett halvt år som jag har bott här har vi haft tre ägare till husen. Suck.
Man kan bara beklaga. Och när dessa som äger det nu köpte så tänkte vi alla att det är ett stort hyresbolag så nu kan det bli lite bättre ordning.Dom har fastigheter lite överallt, och nyligen köpte dom ett hyreshus i Hässleholm!  Men nej här är inget som blir bättre. Undrar om dom ska driva det i konkurs eller vad som är meningen.
Stämningen här är inte på topp precis som ni kanske förstår. Alla är sura för något, på grannen, på vaktmästaren, på hyresvärlden och naturligtvis på hur det sköts här.
Jo vi har billiga hyror , och vem som helst får hyra här oavsett om man har inkomst, är kriminellt belastad eller missbrukare. Och sen har migrationverket många lägenheter här också.
Så det är mycket bråk, mycket stök med polis och nattliga aktiviteter.
Hade det inte varit för att jag trivs så bra med lägenheten och närheten till naturen så hade jag flyttat.
Och dyker det upp ett bättre erbjudande så flyttar jag direkt. För den här negativa stämningen orkar man inte med i längden, det är ett som är säkert! 
 
Så kan det bli!
                                        See you     LIN
 
 
 

Hösten närmar sej!

Det har varit väldigt dimmigt tidigt på mornarna. När vi kom ut i skogen var det fortfarande mycket vått och innan vi gått rundan klart så var vi ordentligt våta, Molly och jag.
Men så gott det luktade!  Kryddigt, ( vet inte vad det är som luktar så ) och svampigt och av mossa! En njutning är det att gå i skogen nu, inte bara doften utan också vackra färger.
Många av björkarna har tappat sina blad men inte alla.Några av träden håller på att skifta i färg men somliga är fortfarande gröna.
 
 
 
När man kommer ut i skogen på morgonen så hänger vattendropparna kvar på träd och buskar.
 
 
 
Min gamla katt Kisen har nu accepterat kattungarna fullt ut, och kan ligga i soffan tillsammans med dom.
Dom är pigga och glada och busiga. Molly blev adopterad av dom som mamma, och hon tog uppgiften på största allvar. Det är dock inte alltid hon är årets mamma, för hon kan mycket väl både trampa på dom och lägga sej på dom!  Men jag tycker hon är duktig och snäll, för man måste tänka på att hon är gammal.
 
 
Kisen med Morris och Maya.
 
På lördag ska jag umgås med barn och barnbarn så det ska bli kul! 
Trevlig helg!
 
Så kan det bli!
                                               See you      LIN

RSS 2.0