Granrötter och torkat gräs.

Idag gick vår morgonpromenad genom skogen och där har vi inte gått på hela sommaren.
Det blev ett riktigt äventyr. Först låg det en stor gran över vägen och det gick inte att hoppa över den.Så vi fick ta oss runt om och det var inte det lättaste med den terrängen.
Lite längre bort finns en liten bäck och över den ligger en spång, men den var knäckt så på den kunde man inte gå. Men som tur var så var det inte så mycket vatten i bäcken så man kunde hoppa över.
Annars var det vackert som vanligt. Gräset hade vissnat och lyste vitt och silvrigt vid kanten av stigen.
 
 
Jag blir alltid på bättre på bättre humör när jag kommer ut i skogen. Man kan vara trött och känna sig olustig men när man gått i skogen ett tag så släpper det. Det är stärkande i skogen! Och så finns det så mycket att titta på!  Vi hittade en rot från en gran som hade slingrat sej upp över en sten och ner igen! Kraften i naturen är fantastisk!
 
 
Röda bär som lyser vackert på bara grenar!
 
 
Igår när vi var ute Molly och jag så slängde vi bröd till fåglarna i skogen. Men idag fanns det inget kvar och Molly blev helt till sej när hon kunde lukta vem som varit där. Tror ju inte det var någon fågel!
 
 
 
På min balkong har mina krysantemum blommat om och lyser upp!
 
 
Vet inte hur det blev har problem med mina bilder idag så det får bli en annan gång.
Ha en härlig söndag!
 
Så kan det bli!
                                               See you        LIN
 
 
 
 

Härligt när solen skiner!

Idag var det mulet och rått och inatt var det minusgrader.
Men häromdagen var det strålande solsken och då blir man på gott humör! Då blir hela naturen så vacker och man ser allt med andra ögon!
Himlen var blå, åkrarna ligger blanka och feta och väntar på att det ska gro igen.De bladlösa träden står som nakna statyer och är så vackra! Skogen luktar gott av mossa och gran, och på marken ligger massor med grenar och kottar som blåst ner efter stormen. Det är som att gå på konstutställning!
 
Ett gammalt knotigt vildäppelträd som sträcker sina grenar mot solen.
 
Långa ståtliga furor som knäcktes när stormen Simone drog fram.
 
Passa på att gå ut i naturen nu när det är helg. Det ger energi hela veckan. Glöm inte fredagsmyset!
 
Så kan det bli!
                                         See you         LIN

Reng regn regn.

Nu är vädret riktigt tråkigt och deprimerande. Det regnar mest hela dagerna och våra härliga promenader är ett minne blott. Inte kan man fotografera utomhus i heller, med detta grådask till väder.
Det tycks påverka varenda människa för alla man träffar är sura och trötta. Ja jag har ingen lösning på det hela man får bara stå ut. Inte alla som har råd att ta en resa och få lite sol och värme så man får se fram emot snön, den lyser alltid upp.
Julen lyser ju också upp inomhus med lampor i granen och i adventsstjärnorna och stakarna i fönstret. Sen vänder det igen och blir ljusare. Men det ska först bli lucia ( som också lyser upp ) med lussebullar och pepparkakor! Jomen vi har ju en massa trevligt att se fram emot nu, bara man tänker efter.
Barnbarnet som snart fyller år och som ska gratuleras med paket. Glädjen hos henne när hon får paket är härligt att se.
Och i morgon bjuder grannen på kaffe och goda kakor!
Håll ut gott folk och fokusera på det positiva!
 
Så kan det bli!
                                                     See you        LIN

Älvdans på sjön.

I dag var det dimmigt och när vi gick vid sjön så dansade älvorna på den. På bokarna i skogen finns inte ett enda blad kvar.
Grått och trist och mörkt är det men visst är det vackert med lite älvdans!
 
 
 
 
På söndag är det fars dag och han ska firas med lite extra god middag. Min dotter kommer också och det är så mysigt att träffas! Dagarna går fort och snart är vi inne i december med allt vad det innebär. Det gäller att plaera så det inte blir så stressigt med julklappar och allt annat.
Men än så länge är vi bara i november och jag har barnbarn som fyller år nu i slutet av månaden. Så det är alltid något att tänka på och tur är ju det så man håller sej på benen!
 
Så kan det bli!
                                            See you          LIN

Tomma hus

Det finns många tomma hus och hus som är till salu där jag bor.
Somliga åmar sej och fjäskar och skriker : KÖP MEJ KÖP MEJ!!!!
Andra är helt tysta och ser bara ledsna och ointressanta ut.    Och då kommer det över mej hur mycket jag saknar att få bo i ett eget hus. Med egen trappa som man kan göra fint på och trädgård att gå ut i och med egna rabatter fyllda med blommor som det bara är till att gå ut och plocka!
Men jag har inte gett upp hoppet om att det ska bli så en gång igen!
 
På balkongen ser det bara skräpigt ut och det är ett minne blott då det grönskade och blommade.
 
 
Och dom härliga dagarna då vi gick långa promenader är också slut för nu är det bara grått och regnigt varje dag. Kallt och blåsigt och inte alls inbjudande.
Men inne blommar pelargonerna!
 
 
 
Så kan det bli!
                                               See you      LIN

Ny familjemedlem.

Här har jag inte varit på länge för jag har varit sjuk och har varken haft ork eller lust.
Men idag tänkte jag berätta att jag har fått ett nytt barnbarn!  En liten gosse, och det var trevligt för vi har bara en pojke i skaran innan. Tre flickor är det också så nu har jag fem barnbarn.
Har varit och hälsat på honom, oooooh såååå ljuvlig!!!   Det finns faktiskt inget som slår en baby!
 
Nu är hösten här och alla löven har fallit av träden. Det gick fort och jag tycker inte man hann att njuta av det som man ville. Kanske jag missade något för jag var sjuk. För när jag äntligen orkade gå ut igen så fanns det bara kala träd! Men en sista härlig höstbild hann jag ta.
 
 
Nu har det varit halloween och snart börjar julmarknaderna. Har redan planerat julklappar, och putsar fönster för fullt tills julstjärnor och stakar ska upp.
Ha en trevlig helg i höstrusket!
 
Så kan det bli!
                                                See you         LIN

RSS 2.0