Bilelände.

Det var så vackert i skogen idag.
Det var rimfrost så hela skogen var klädd i vitt!
Vi går över en spång när vi går den långe rundan i skogen som är så hal, och en dag när vi gick där så halkade jag och tänkte nu bryter jag alla ben jag har. Men jag klarade mej, som tur är, men tänkte att jag aldrig ville gå där igen.
Men så kom jag på att jag kunde ha en liten påse med sand i fickan. Så det har jag när jag vet att jag ska gå där. Strör lite sand innan jag går ut på spången, och vips så släpper paniken och halkan försvinner. Men varje gång jag kommer dit så är sanden borta för det har regnat, töat eller snöat. Så det är bara att sanda på nytt.
 
På tal om ombytligt väder så regnade det på julafton, så mycket så när sonen skulle köra hem så stod hans bil i vatten. Jo han kom iväg så det var ingen fara så.
Men sen började det att snöa, och så frös det, ner till 12 minus har vi haft.
Så tänkte jag att jag får väl köra och handla och tanka och bilen får ut en sväng så den inte strejkar om den står för länge.  
Sagt och gjort, först måste alla rutorna skrapas. Men då måste man komma in i bilen först. Jo en dörr gick att öppna. Där bak. Smidig som man är haha, så ålade jag mej in och fick kämpat mej fram i framsätet.
Bilen startade direkt!! Inga problem här inte!  Fick upp framdörren och började skrapa. Tog en halv timme ca och då var det inte perfekt ändå.
Hade tvättid att passa så jag var tvungen att gå ifrån. Kom ner till bilen igen efter en halv timme så där och då hade det fröset på insidan på framrutan.
Jag körde en liten runda för bilen skulle bli varm, och då töade det på rutan så det rann små bäckar på instrumentpanelen. Bara till att torka upp och se glad ut. Vidare till macken och av bilen och kollade tanklocket först. Jo mycket riktigt det satt fast! Suck. Ut från macken igen utan bensin och ner till affären. 
När jag hade handlat så tänkte jag att jag får kolla tanklocket och då gick det upp. Såååå tillbaka på macken!!
Mycket jobb och trött blir man när det ska vara en kamp att få ut bilen. Har ju ingen möjlighet att ha motorvärmare eller annat och garagen vi har skottas inte på vintern, så då kan man inte komma ut och upp därifrån.
Men jag har en annan bra grej som jag gärna rekommenderar, och det är folie man sätter på framrutan. Man klämmer den i framdörrarna så täcker den rutan och skyddar. Men den måste ju på innan det fryser som sagt.
Kostar inte så mycket och fungerar bra.
 
I morgon är det nyårsafton så jag önskar er ett gott nytt år!
 
Så kan det bli!
                                                See you        LIN

Julkristaller.

Det har regnat massor, så vi fick sjö i källaren!
Men sen frös det på, lagom till jul. Lite lite snö fick vi också. Underbart vackert i skogen är det, och mycket skönare att gå där nu när det är fruset.
Julafton är förbi, den var trevlig och småmysig med många fina julklappar.  Nu väntar nyår som jag hoppas blir lika fin.
Gick i skogen på juldagen och det hade frusit i vattendropparna så dom hängde som små kristaller på träden. Det var så vackert! Ja julhelgen var precis så vacker som man önskade.
 
 
 
Kattungarna klättrar i granen och är allmänt busiga, så det är inte lätt! 
Granen den åker ner i lådan så fort helgerna är slut för det är jättejobbigt att passa dom små busfröna hela tiden. Helst ligger dom på bordet ( det får dom så klart inte!! ) och ser oskyldiga ut!
 
 
 
Så kan det bli!
                                            See you         LIN

Julesnö?

Det var så vackert i skogen idag. Det hade snöat och det var fruset så det var vitt på både grenar och granar.
 
 
 
 
Riktigt härligt var det, en lisa för själen.
Barn och barnbarn var hemma igår, och vi hade en trevlig dag. Drack kaffe och åt lussekatter och så fick barnbarnen sina julklappar. Ja det är sådant som förgyller tillvaron.
 
                                      Önskar er en GOD JUL!
 
Så kan det bli! 
                                           See you       LIN

Issång.

Skogen var tyst och grå idag, gick ner vid sjön som var lätt frusen.
Den lilla bäcken porlade glatt efter allt regnande.Härligt ljud!
 
 
 
Ett annat underbart speciellt ljud är när isen sjunger. Det är som om man befann sej i en annan värld. Påminner om valsång, och första gången jag hörde det blev jag helt förundrad. Ja verkligen en upplevelse!
Naturen har så mycket underbart att bjuda på!
 
Så kan det bli!
                                               See you        LIN

Frostknaster under skorna.

I dag var det fruset, men inte vitt och gnistrande utan bara som knaster under skorna.
Men skogen är ändå alltid vacker och väldoftande. Det var halt och då är det bättre att gå en runda i skogen.
 
 
Solen var på väg upp över trädtopparna och det var så skönt idag.
 
 
 
Träffade en gammal bekant som jag inte sett på hela sommaren, så vi stod och pratade en stund. Alltid trevligt!
 
Granen är på plats här inne och den ska kläs idag.
Kattungarna tyckte det var toppen!!!! Jippie ett träd att klättra i! Har en plastgran men den tåler ju inte hur mycket som helst, och ett tag där så trodde jag att det aldrig skulle bli gran av den igen.
Men jag lyckades rätta till den så vi kunde sätta ljusen i , drömmprinsen och jag. Men idag ska jag sätta i kulor och glitter så den blir riktigt fin. Hoppas att kattungarna kan låta bli den. Har fått stänga dörren och det är ju lite bökigt.
Men dom kan inte låta bli någonting och är med överallt. Morris är mycket intresserad av vatten och är gärna med på toaletten. Helt naturligt klart att dom busar och jag känner att det hade varit bra om jag kunde släppt ut dom! Men det går ju inte så länge jag bor här.
 
 
 
Så kan det bli! 
                                            See you         LIN

Julgran i skogen?

Gick i skogen och tittade på alla granarna. Tänkte att många skulle passa som julgran. Tänk om man skulle klä granarna i skogen med kulor, glitter och ljus! Så fint det skulle bli!
Nej jag får nöja mej med att julpynta hemma.
Idag är det andra advent och jag har ju haft julstjärnor och stakar framme i en vecka. Riktigt juligt blev det i mitt köksfönster.
 
 
 
Tomtemor som jag köpte på second hand står på bordet och välkomnar julen.
 
 
Ha en trevlig andra advent!
 
Så kan det bli!
                                              See you        LIN

Nästan is på sjön.

Åååååh jag älskar att gå i skogen. Det ger ro och själslig läkning.
Det är tyst och stilla, en enstaka fågel hörs och syns.  Bokarna har fällt alla sina blad och det låg som ett tjockt täcke på marken.
Molly tyckte också det var härligt i dag och hon skuttade fram. Och änderna flydde fältet när vi kom!
Sjön hade en tunn tunn frosthinna på ytan. 
 
 
Kattungarna växer och är jätteroliga. Morris kommer gärna och ligger i knäet och Maya är den busiga. Hon ser verkligen till att det händer saker. Dom följer mej båda två, och är jag i ett rum så är dom också där. Maya ligger helst utsträckt när hon sover medan Morris vill krypa ihop och in. Sådana små individer och personligheter och det visar sej mer och mer. 
Kisen ja han får ju gilla läget och ibland sprätter han till och jagar dom och sätter skräck i dom! Men han är snäll och låter dom äta ur hans skål och gå i hans låda.
Molly fortsätter att pyssla om dom och dom tror att hon är deras mamma!
Morris har adopterat en låda som han gärna kryper in i! Men helst sover han i mitt knä.
 
 
 
Så kan det bli!
                                              See you       LIN
 

RSS 2.0