Gott Nytt År!

Så var det sista dagen på året.
Tänkte tillbaka och visst har det varit ett bra år!   Så bra man kan önska!
Det har hänt mycket, vi har varit friska, familjen har växt och vi har fått en ny liten medlem!
Ja dom allra flesta har mycket att vara tacksamma för om dom bara tänker efter. Det klagas alltför mycket och gnälls, men det är bättre att försöka hålla en positiv attityd det känns mycket bättre i själen!
Alltså, vi får tacka det gångna året för allt bra vi fick vara med om och så hoppas vi att det nya året blir ännu bättre!
 
                                                                GOTT NYTT ÅR
 
Så kan det bli!
                                                    See you      LIN

God Jul.

Varför säger man inte god jul till varandra längre? Jo det gör man väl men inte på samma sätt som förr.
Då sa man det till kassörskan i kassan, och vem man än pratade med innan jul. Nu är det inte på samma sätt tycker jag. Det har kanske blivit omodernt.
Nu är i alla fall julafton passerad, och vi hade mycket mysigt jag och mina två yngsta barn. Lugnt och skönt precis som det ska vara på julen.
Vi åt gott och pratade och bytade lite julklappar. Jag älskar att umgås med mina vuxna barn!
Fick egenhändigt tillverkad brosch av yngsta dottern, brödkorg i tyg av äldsta dottern, filmer, foto på barnbarn och en annan mobiltelefon bland annat! Telefonen måste jag vänja mej vid, tar lite tid för folk i min ålder, men vi ska nog komma överens!  Var tvungen att testa kameran så jag fotade mitt älskade tomtepar, som innhandlades när barnen var små. Tänkte att dom skulle inte bara stå till prydnad tomtarna, utan det måste finnas sådana också som är lite kramvänliga. Men dom har hållt sej fina så de pryder sin plats under granen än i dag!
 
 
Ha en god fortsättning på julen!
 
Så kan det bli!
                                               See you        LIN
 

Tillägg.

Med hänvisning till föregående inlägg så har jag löst mysteriet med den fastbundna granen.
Pratade med min far igår och frågade hur det förhåll sej och då berättade han att farmors gran bands fast varje år pga. en för liten julgransfot!
Sen var det så att granen stod precis vid dörrhålet och farmor var rädd att man skulle få med sej granen när man gick igenom dörren! Så var det med det! Jag mindes rätt!
 
Hade min far och sonen med sambo och barn här igår på lite fika och det var så trevligt! Barnen är ljuvliga, och den äldsta som blir tre i februari är så duktig så det är ett nöje att ha henne här! Det är livsberikande med barnbarn!!
 
Gick i skogen idag och såg en iller! Den dök i vattnet i ett dike men gömde sej när den såg oss.Har aldrig sett en iller så ute i skogen förr så det var en trevlig upplevelse! Ska jag minnas länge!
 
Lite bakning kvar på julstöket och någon paket som ska slås in annars är allt färdigt för morgondagen!

Så en god jul önskas alla som läser detta! ( inte så många men det gör inget. Får ju låtsas att jag har en bred läsekrets. Hihi.Inte ens mina barn läser. )
 
Så kan det bli!
                                      See you     LIN

Granar.

Skogen vi brukar gå i är mest lövskog.Lite gran och tall finns också, sådär lagom blandning så det lyser lite grönt!
Men granar finns i alla former. Det är stora disneygranar, små självsådda, jättelånga, korta. tjocka och smala. Det är bara att välja en nu till jul.Här är för alla smaker. Om man nu hade fått lov naturligtvis. Här finns också granar som är halvsidiga och granar som lämpar sej för hörn!
 
Och då kom jag till att tänka på min farmor.
Vi brukade alltid samlas hos henne till jul och hon hade ju gran hon också. Som hon tjudrade i dörrkarmen!!
Nu var det naturligtvis så att det var en gång, och hon hade väl hittat en gran som var ving och sned och inte ville stå för sej själv. Så för att den inte skulle falla så band hon den i dörrkarmen.
Men när jag tänker på henne om julen så tänker jag att hon brukade binda fast granen  i dörren!!
 
Så kan det vara med minnet, ibland spelar det oss små spratt!
 
Här är min gran i år, som är i plast och ser väl ut som den brukar utan några större förändringar.
Med den önskar jag GOD JUL!
 
 
 
Så kan det bli!
                                                    See you       LIN

Mörkt och dystert och rävsvans.

Jag har blivit så dålig på att ta mej tid att blogga men kanske är det mörkret som påverkar och gör att man känner sej så trött och håglös.
På morgonen är det så mörkt att man undrar om man ska ha ficklampa med sej ut. Och man kan bara glömma att gå ut innan åtta på morgonen. Och likadant på kvällen. Då är det refexväst som gäller.
Och som om det inte räcker att det är mörkt, det måste regna också! Så någon julstämmning vill inte infinna sej riktigt fast det snart är julafton.Om en vecka närmare bestämt.
Men idag ska tomtarna fram och imorgon ska granen upp. Så blir det jul i år också!
 
Gick i skogen idag en liten runda för det regnade. Men räven han var ute och sprang minsann, även om vi bara såg svansen.Det var mysigt att se honom för det var längesen.
Vi har börjat gå i skogen igen nu när fästingarnas tid är över för i år. Så nu kanske vi får se lite mer djur. Råddjur såg vi häromdagen, fyra stycken.
Skogen är ju alltid berikande och det finns så mycket att se om man tar sej tid.Lite som att gå konstrundan faktiskt!
 
 
 
Mossa i alla former som klär stubbar och som kuddar på stenar. Lyser verkligen upp nu!
 
 
Rotvältor som är högre än du själv!
 
 
Blivande julgran?
 
 
Stubbe full med svampar och mossa.
Naturen har så mycket att erbjuda även vid denna årstiden.Tittar man bara så kan man upptäcka mycket kul!
Dessutom healar träden dej. Så det ska vi vara tacksamma för att vi har våra skogar!
 
Så kan det bli!
                                                See you         LIN

Min Far.

Mycket blåsigt idag men vi gick i skogen ändå. Är så härligt när det blåser i träden!
Gick och tänkte på min far.
Min far är en fantastisk människa!
Han bor själv i sitt hus sen min mor gick bort för några år sen.  Och min mor brukade säga att dör jag före far så kommer han att svälta ihjäl!  För laga mat gjorde aldrig min far, köket var min mors domäner. Men jag sa till henne att svälta ihjäl det kom han inte att göra. Men jo då hon var alldeles övertygad om detta.
Men min far är en intelligent människa och är läskunnig så är det något recept han inte hittar i kokböckerna så slår han upp det på datorn! För lagar mat det gör han varje dag! Här köps inte något färdigt utan han fixar varje dag!
Men han brukar gnälla att han inte vet vad han ska göra till middag och då säger jag att han har samma problem som halva sveriges befolkning! För nog är det så att det är den vanligaste frågan i hemmen : Vad ska vi ha till middag??   Men då sa han till mej att det är ju lättare när man har lagat mat i många år för då kan man svänga ihop något bara så där av lite man har hemma. Och visst det har han ju rätt i, den erfarenheten har inte han och andra som är ovana.
Min far har alltid kunnat allting. Vad det något man behövde hjälp med så bara frågade man far. Utom då möjligtvis om det handlade om mat eller bakning.
Han hade också allting hemma så var det något man behövde så hade far det.
Nu sköter han själv sitt hus, klipper gräs, ansar rabatter och grejar med pelletsen för värme.Och inför advent har han putsat fönster, tvättat och strukit gardiner och satt fram ljusstakarna. Jag har erbjudit mej att hjälpa honom men han klarar det själv säger han. Istället är det han som kommer och hjälper till om någon behöver hjälp.
Han fixar själv med tvätt och städning och kör ofta bil till större köpcentrum om han behöver handla något.
Sin släkt kör han också och hälsar på med jämna mellanrum. Och då har han en eller en och en halv timmes körning.
Och han ställer alltid upp om man behöver skjuts eller hjälp med något annat.
Naturligtvis är han alltid med på födelsedagar med barn och barnbarn och barnbarnsbarn och då sammåker vi.
Denna fantastiska man är precis sådan man önskar att man ska få vara i den åldern.Pigg, kreativ, spenstig och någorlunda frisk!
Ja detta blev en hyllning till min underbare far! Jag glömde skriva att han fyllde 86 år i våras!
 
Så kan det bli!
                                          See you       LIN
 

RSS 2.0