Inspiration för designers.

Jag tittar ibland på Project runway som är en designer tävling.
Dom får olika uppgifter som dom ska skapa utifrån, och det är olika varje gång. Sen utses en vinnare och en förlorare och den som är sämst åker ut.
Det har hänt att dom har blivit utskickade på olika ställen för att hämta inspiration. Tex. ut på stan. Och dom blir inspirerade av olika saker. Sen skapar dom plagg utifrån detta med både mönster och form.
Detta tänker jag på när jag är ute och går nu. Vilken inspiration med färger och former hösten bjuder på!
Jag har varit sjuk i en och en halv vecka så vi har inte gått dom promenaderna som vi brukar. Men så mycket som har hänt bara på den senaste veckan! Hösten har verkligen kommit med stormsteg och det känns som om jag inte hinner med.
Jag tänker ofta att jag skulle vilja kunna måla av allt det vackra jag ser i naturen. Men man kan ju få fram det med kameran med. Varsågoda och njut!
 
På väg ner till sjön för två veckor sen. Solljuset strilar genom lövverket och bildar denna ridå!
 
I bokskogen. Har inte varit där sen jag blev sjuk så ska bli spännande att komma dit ( när jag orkar gå så långt )
 
Vackra lönnar!
 
Ja här blev det fel men samma vackra lönn.
 
Inspirerande lövmatta.
 
Bronsfärgade ormbunkar.
 
Ut på ängen.
 
Vackra löv.
 
Boklöv.
 
Ja blir man inte inspirerad av höstens underbara färger så finns det inte mycket som kan inspirera tycker jag.
Det är som en underbar färgpalett varje gång man går ut.
 
Så kan det bli!
                                       See you       LIN

Underbar helg!

Har haft en makalöst trevlig helg med besök av barn och barnbarn. Kunde inte varit bättre!
Hösten har intagit oss med stormsteg och har börjat måla träden i sina underbara färger! Se själv:
 
 
 
 
 
 
När man är ute och går så dyker det helt plötsligt upp en röd buske eller ett gult träd! Visst är det vackert!
Eller så är det en lupin som står i knopp och tror den ska blomma nu!
 
Ha en härlig höstdag!
 
Så kan det bli!
                                         See you        LIN

Vintertecken.

Nu har det frusit på nätterna i ett par veckor och varit kallt på dagarna. Bokskogen håller på att ändra färg och bryggan med hopptornet nere vid sjön var upptagen på land.
Mina pelargoner är intagna sedan länge som tur är, men jag har sommarblommor som blommar på frosten till trots.
Dom står skyddat och bra på balkongen.
 
 
Min sköldpaddsört är sen med sin blomning.
 
 
Rosa snöflinga.
 
 
Lyckliga Lotta.
 
 
Mina isbegonier men dom börjar att se lite tradiga ut.
 
 
Min lilla campanula som hänger på väggen.
 
 
Och sist men inte minst min mårbackapelargon som blommar så fint innomhus i fönsterkarmen.
 
Det är en härlig tid vi går till mötes och Molly som har lidit hela sommaren av värmen mår mycket bättre och tycker det är kul att gå på promenader igen!
Ha en skön höstdag!
 
Så kan det bli!
                                                 See you         LIN

Bönder och trånga jeans.

Jag tittar gärna på programmet med danska bonden Frank. Jag älskar hans ideer och hans sätt att ta tillvara på saker. Tänk om fler ville tänka på att återanvända saker!
Det ligger ju i tiden med återbruk, loppis och second hand. Själv handlar jag gärna på röda korset men ibland behöver man saker som inte går att hitta begagnat. Var tvungen att kassera två par av mina jeans och har provat på loppis men inget har passat.
Så min far och jag körde igår till ett större köpcentrum för att hitta nya byxor till mej och en rock till honom. Kan ju inte vara så svårt att hitta vanliga blå jeans, med lagom bredd på benen ( inte tightsform ) och inte så vida.Dessutom ville jag inte att dom skulle vara slitna.
Ja det var nästan intill omöjligt, alla var slitna och supersmala eller vida i benen. Nu var vi ju inte i alla affärerna i centret men i skyltfönsterna såg det likadant ut.
Skulle också titta efter en jacka, men man blir trött och man undrar också vem kläderna ska passa? Efter att ha provat en massa byxor upptäckte jag att jag inte är skapt som andra. Eller? När vi kom till jackorna så blev det bekräftat! Har alltid tyckt att jag väl ser ut som dom flesta andra men varje gång man ska ut och köpa kläder och börjar prova så får man det svart på vitt.
Mina lår är för tjocka ( försök att komma i dom smala byxorna! ) min rumpa har en konstig form ( byxorna gick bara upp till hälften ) och så var det magen som jag inte visste hur den skulle få plats.
På jacksidan har jag alldeles för korta ärmar ( ganska praktiskt igentligen för man behöver inga vantar )och om man fick upp dragkedjan som kärvade så kunde man knappt röra sej. ( jag är nog för tjock för jackorna är alldeles för smala och det finns ingen plats för extra tröja under. ) Tar man då en större storlek så blir dom ännu längre i ärmen och större över axlarna. Dessutom råkade min far ut för att dom tror att karlar har svanhals. Ja man undrar vem kläderna är sydda till.
Jag lyckades ändå hitta byxor dock inga jeans och min far fick en rock. Så småningom. För det tog måååånga timmar. Tur jag inte skulle ha skor också! För det kan ta tid!!!
Men vi hade i alla fall en trevlig dag och när vi kom hem så åt vi räksmörgåsar!
 
Så kan det bli!
                                      See you      LIN

RSS 2.0