Elefanter.

Såg ett fantastiskt program om utrotningshotade djurarter.
Bla. om elefantungar.
Jag älskar elefanter!! Mitt kraftdjur är med all säkerhet en elefant!
Dessa elefantungar hade på ett eller annat sätt mist sin mamma.
Och dom flesta hade ju sett när mamman blev dödad. En elefant glömmer aldrig så detta bär dom med sej i hela livet. Psykiskt trasiga och med vätskebrist blev dom uppfångade utav människor som jobbade med detta projekt.
Att rädda utrotningshotade arter. Elefantungar.
Dom här djurskötarna hade arbetat fram någon sorts ersättning för elefantmammans mjölk. Det hade varit svårt att hitta rätt blandning och flera ungar hade dött. Men nu hade man fått rätt på det och man matade elefantungarna med nappflaska.
Dom blev omskötta och kelade och det var fantastiskt att se! Och så hade dom snuttefiltar på ryggen! Åååh dom var så söta när dom sprang omkring med sina filtar!
På kvällen blev dom nattade med mat och kel!!
 
Så blev dom ju större och skulle vänjas av med flaskan och då fick dom flytta till ett annat ställe. Dom matades fortfarande med flaska och elefanterna visste precis hur många dom skulle ha och gick inte förrän dom hade fått alla! Sen lärde dom sej att äta gräs och vad annat nu elefanter äter.
Och när dom var vuxna nog att klara sej själv så gick dom självmant ut. Och det var ju meningen att dom skulle ut i det vilda igen.
 
Man fick också följa med ut och träffa en elefant som skötarna hade fött upp men som nu levde ute med en vild elefanthjord! Hon kom fram till bilen och hälsade och hade med sej sin unge som hon hade fått med en vild elefanttjur. Visst är det fantastiskt!
 
Det är tur att det finns eldsjälar som jobbar med sådana projekt världen över och jag skulle gett vad som helst för att få var med där bland elefantungarna!
 
Så kan det bli!
                                         See you        LIN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0